Pokračujem a uvádzam potraviny rozdelené podľa toho, ako na váš organizmus pôsobia.
Studené potraviny – napr. hlávkový šalát, zeleninový šalát , riasy, banán, kivi, melón, slnečnicové semienka, kaviár, krab, soľ, sójová omáčka, kačka.
osviežujúce potraviny – Napr. kapusta, karfiol, brokolica, hríby, nakladaná zelenina , uhorka, reďkovky kysla kapusta, rajčiny , hrach, nezrelé ovocie, jablka, hrušky, maliny, ríbezle, pomaranče, grapefruit, citróny, višne, jogurt, kysla smotana, kyslé mlieko, kravské mlieko, králik, bravčové mäso.
Neutrálne potraviny – napr. avokádo , fazuľa, zemiaky, kareláb, repa, droždie, proso, pšenica, múka, ryža, ananás, figy, ďatle, slivky, tvaroh , maslo, vajcia , šľahačka, arašidy, mandle, lieskové oriešky, sezam, teľacina, hovädzina, med.
Zahrievajúce potraviny – napr. jarná cibuľa, pór, mrkva, sladká ryža, mango, papája, čerešne, hrozno, tvrdý syr, hermelín, kozí syr a mlieko, kokosové mlieko, gaštany, vlašské orechy, úhor, pstruh, bažant, kura, srnka, losos, tuniak, bazalka, kôpor, ocot, kakao, cesnak, horčica, oregano, vanilka, tymian. Horúce potraviny – Napr. jahňacina, kozie mäso, čili, muškátový oriešok, klinčeky, škorica, čierne korenie. I keď vám vyšlo, že mate v tele veľa chladu, nepreháňajte to nárazovo so zahrievacími a horúcimi potravinami – spôsobujú totiž prílišné vyparovanie vody.