reklama

Koniec s chladným telom

Dlhšiu dobu na rozhybanie svojich kosti potrebujú ženy, ktoré jedia predovšetkým potraviny, ktoré majú na ich systém ochladzujúci účinok. V lete to ešte nejako zvládajú, ale v zime sa často nevedia „rozhýbať“ – najmä keď ich partner nie je dosť „horúci“. O chlade vo vašom tele svedčia tieto príznaky – silná citlivosť voči chladu – studené ruky a nohy – averzia voči studenému počasiu, studeným nápojom či kúpeľom –bledá pleť – menštruačné kŕče - - veľká citlivosť a pesimizmus, - nečinnosť a pomalosť nedostatok sexuálnej túžby . Spravte si teraz zoznam potravín , ktoré bežne konzumujete. Porovnajte ich s tabuľkami a zistite ich tepelné účinky. Uvidíte, ako je tepelne vyvážená vaša strava.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pokračujem a uvádzam potraviny rozdelené podľa toho, ako na váš organizmus pôsobia. 

Studené potraviny – napr. hlávkový šalát, zeleninový šalát , riasy, banán, kivi, melón, slnečnicové semienka, kaviár, krab, soľ, sójová omáčka, kačka. 

osviežujúce potraviny – Napr. kapusta, karfiol, brokolica, hríby, nakladaná zelenina , uhorka, reďkovky kysla kapusta, rajčiny , hrach, nezrelé ovocie, jablka, hrušky, maliny, ríbezle, pomaranče, grapefruit, citróny, višne, jogurt, kysla smotana, kyslé mlieko, kravské mlieko, králik, bravčové mäso. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neutrálne potraviny – napr. avokádo , fazuľa, zemiaky, kareláb, repa, droždie, proso, pšenica, múka, ryža, ananás, figy, ďatle, slivky, tvaroh , maslo, vajcia , šľahačka, arašidy, mandle, lieskové oriešky, sezam, teľacina, hovädzina, med.

 Zahrievajúce potraviny – napr. jarná cibuľa, pór, mrkva, sladká ryža, mango, papája, čerešne, hrozno, tvrdý syr, hermelín, kozí syr a mlieko, kokosové mlieko, gaštany, vlašské orechy, úhor, pstruh, bažant, kura, srnka, losos, tuniak, bazalka, kôpor, ocot, kakao, cesnak, horčica, oregano, vanilka, tymian. Horúce potraviny – Napr. jahňacina, kozie mäso, čili, muškátový oriešok, klinčeky, škorica, čierne korenie. I keď vám vyšlo, že mate v tele veľa chladu, nepreháňajte to nárazovo so zahrievacími a horúcimi potravinami – spôsobujú totiž prílišné vyparovanie vody.


Martina Rusnáková

Martina Rusnáková

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka technickej univerzity v Košiciach. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu